Diensten en referenties


Jelle Koning is er van overtuigd dat veel (productie) bedrijven kansen laten liggen op een gebied waar juist vele software bedrijven groot mee zijn geworden, "lucht verkopen" of mooier gezegd "concept selling". Daarom kunnen bedrijven geholpen worden met:
  • (her)vinden van focus in strategie, verkoop en marketing
  • Interim sales en marketing (management)
Als je altijd actief bent binnen het MKB dien je een volwaardig gesprekspartner te zijn voor de directeur (vaak eigenaar), de controller, de accountant, de productieleider maar ook met de engineer en de magazijnmedewerker bijvoorbeeld. Jelle Koning is dan ook een generalist, maar voelt zich door zijn ervaring het meest thuis bij twee soorten bedrijven:
  • Klantordergestuurde of projectmatige productiebedrijven
  • ICT en software-ontwikkeling
Een brug tussen deze werelden slaan is misschien nog wel de grootste uitdaging. Juist hier komt zijn kennis dan ook het meest tot zijn recht, bijvoorbeeld bij:
  • ERP en ICT selectie, implementatie, optimalisatie en conflictoplossing
  • Interim consultant, projectleider ERP
Tot slot deelt Jelle Koning graag zijn kennis en ervaring met anderen. Dit doet hij door actief te twitteren en op zijn blog maar ook door het geven van presentaties, gastlessen en workshops, zoals:
  • Presentaties rondom ERP en sociale media, HNW
  • Gastlessen over ondernemerschap, focus en verkoop

Gastspreker.nl
Jelle Koning is aangesloten bij Gastsprekers.NL. Deze organisatie levert sinds 2005 inhoudelijke sprekers, dagvoorzitters en begeleidt congressen, debatten en workshops voor vele opdrachtgevers in Nederland. De sprekers komen in hoofdzaak direct voort uit het bedrijfsleven, de politiek en de media of waren daarin actief.

Instituut Kleynenborgh
Begin 2012 is Jelle Koning samen met Ilse Schrijver gestart met het Bedrijfskundig Instituut Kleynenborgh. Het instituut zet bedrijfskundige kennis in voor de ontwikkeling van management en ondernemerschap. Dit doen wij door middel van workshops, trainingen en (gast)colleges. Daarnaast kn gekozen worden voor individuele coachings- en adviesdiensten. De docenten van Kleynenborgh zijn vrijwel allemaal zelfstandig ondernemer en academisch geschoold.

Enkele referenties